Thursday, February 12, 2015

BINDER for C-Sect Mom


Masa anak first dulu, tak pakai bengkung pun
(ada nanah dekat kanan jahitan c-sect, scary yes, hampir 2 bulan la jugak)

Ada beberapa jenis bengkung, kalau yang tradisional punya macam ni,
Ikat and lilit2. tapi tak semua pandai pakai ni.

and maybe juga tak beberapa sesuai untuk ibu2 yang C-sect



Kali ni, memang nak pakai, kalau tak memang gelebeh perut & lambat nk surut perut tu.
Recommended BINDER for C-Sect Mom.
It's recommended by my gynae, Dr. Seri Suniza (Prince Court Medical Centre)




Memang selesa, sangat elastik and bila pakai sangat sedap kat perut and dia support jahitan C-sect kita tu. Yang ni beli kt PCMC (harga dlm RM100++), tak sure pula kat mana ada jual.

Goggle from internet 
 Benefits:


  • Increase abdominal compression
  • Reinforce abdominal muscles
  • Decrease anti-inflammatory medications
  • Decrease pain symptoms
  • Promote good back posture
  • Improve post-abdominal surgery

No comments: