Thursday, July 28, 2016

Guilt Free Pancake

Guilt free pancake, low carb dan sesuai untuk mereka yang ingin kurangkan intake carbo dan yang berdiet Atkins. Resipi ni saya dapat dari kawan saya. Thanks to Wanie :)


Bahan-bahan:
1. Telur x 1 biji (cukup untuk seorang makan)
2. Cream cheese (pakai separuh)
3. Serbuk cinnamon *optional
4. Kalau nak perasa chocolate, tambahlah Unsweetened Cocoa Powder *optional

Caranya:
1. Blend kesemua bahan tersebut. 
2. Masak gunakan non stick pan/ olive oil/ butter (saya takde non stick pan, jadi saya pakai butter)






Bila saya dah malas, saya gunakan muffin tray dan pakai adunan yang sama. 
Jadi la MUFFIN hehe.

Ni dia breakfast muffin. Yang ni saya letak unsweetened cocoa powder. Untuk bagi dia tak melekat, saya gunakan canola oil spray.

Anak-anak pun suka. 

Selamat mencuba!



No comments: